Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 165 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 115 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (12%)
ID receptu: 19448
Kategorie: Polévky

Ingredience

Studená omáčka
0,3 kávová lžička Chilli paprička sušená
5 kávová lžička Citronová šťáva
150 ml Olej olivový
1 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
0,3 kávová lžička Šafrán
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
Rybí polévka s chlebem
1 ks Bobkový list
2 ks Celer řapíkatý
5 stroužek Česnek
8 krajíc Chléb konzumní
2 ks Cibule
1 ks Fenykl sladký - hlíza
1800 g Filé rybí
230 g Krevety tygří - loupané
150 ml Olej olivový
1 ks Paprika červená
0,3 kávová lžička Pepř cayenský
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pomeranče
1 ks Pórek
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
0,3 kávová lžička Šafrán
1 špetka Sůl
1 ks Tymián čerstvý
0,3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

53% Kalorie 1,054 kcal
Kilojoule 4 410kJ
18% Sacharidy 66 g
73% Tuky 55 g
12% Sodík 247 mg
259% Bílkoviny 146 g

Rybí polévka s chlebem postup přípravy receptu:

1

Ryby očistíme, nakrájíme na kousky, vyndáme kosti, ale nevyhazujeme je. Vyloupeme krevety a krunýře dáme vařit s rybími kostmi 20 minut do mírně osolené vody, potom přecedíme a vývar odložíme.

2

Cibuli, česnek, celer, fenykl a pórek opékáme 20 minut v hrnci s rozehřátým olejem. Vmícháme rajčata, červenou papriku, bobkový list, pomerančovou šťávu a kůru, šafrán, krevety, tymián, kousky rybího masa a vše zvolna 40 minut povaříme.

3

Pod silně rozehřátým grilem pečeme 8-10 minut po obou stranách čtvrtky papriky potřené trochou olivového oleje a necháme je vychladnout v plastovém sáčku. Po vychladnutí je ze sáčku vyjmeme, odstraníme z nich opálenou slupku, nakrájíme je, přidáme žloutek, chilli papričku, sůl, šafrán, pepř a vše rozmixujeme na hladkou pastu. Tenkým praménkem přiléváme olivový olej, a když hmota začne houstnout, začneme olej přilévat rychleji. Osolíme, opepříme, přilijeme citronovou šťávu, necháme mírně vychladnout, rozmixujeme a protlačíme sítem.

4

Než začneme servírovat, polévku přihřejeme, ochutíme cayenským pepřem, solí a černým pepřem. Opečeme krajíčky chleba, dáme do talířů a přelijeme je polévkou. Studenou omáčku s paprikou a šafránem servírujeme zvlášť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept