Rybí polévka s chlebem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 165 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí polévka s chlebem
Celkový čas: | 165 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 115 minut |
Autor: | miculinkamicanka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 19448 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
Studená omáčka | |
---|---|
0,3 kávová lžička | Chilli paprička sušená |
5 kávová lžička | Citronová šťáva |
150 ml | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,3 kávová lžička | Šafrán |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Rybí polévka s chlebem | |
1 ks | Bobkový list |
2 ks | Celer řapíkatý |
5 stroužek | Česnek |
8 krajíc | Chléb konzumní |
2 ks | Cibule |
1 ks | Fenykl sladký - hlíza |
1800 g | Filé rybí |
230 g | Krevety tygří - loupané |
150 ml | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
0,3 kávová lžička | Pepř cayenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pomeranče |
1 ks | Pórek |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
0,3 kávová lžička | Šafrán |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Tymián čerstvý |
0,3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 102,0mg |
Draslík | 642,8mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 81,1mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička sušená, Citronová šťáva, Paprika červená, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Bobkový list, Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Paprika červená, Pepř cayenský, Pomeranče, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Šafrán, Chléb konzumní, Fenykl sladký - hlíza, Filé rybí, Krevety tygří - loupané, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí polévka s chlebem postup přípravy receptu:
1 | Ryby očistíme, nakrájíme na kousky, vyndáme kosti, ale nevyhazujeme je. Vyloupeme krevety a krunýře dáme vařit s rybími kostmi 20 minut do mírně osolené vody, potom přecedíme a vývar odložíme. |
2 | Cibuli, česnek, celer, fenykl a pórek opékáme 20 minut v hrnci s rozehřátým olejem. Vmícháme rajčata, červenou papriku, bobkový list, pomerančovou šťávu a kůru, šafrán, krevety, tymián, kousky rybího masa a vše zvolna 40 minut povaříme. |
3 | Pod silně rozehřátým grilem pečeme 8-10 minut po obou stranách čtvrtky papriky potřené trochou olivového oleje a necháme je vychladnout v plastovém sáčku. Po vychladnutí je ze sáčku vyjmeme, odstraníme z nich opálenou slupku, nakrájíme je, přidáme žloutek, chilli papričku, sůl, šafrán, pepř a vše rozmixujeme na hladkou pastu. Tenkým praménkem přiléváme olivový olej, a když hmota začne houstnout, začneme olej přilévat rychleji. Osolíme, opepříme, přilijeme citronovou šťávu, necháme mírně vychladnout, rozmixujeme a protlačíme sítem. |
4 | Než začneme servírovat, polévku přihřejeme, ochutíme cayenským pepřem, solí a černým pepřem. Opečeme krajíčky chleba, dáme do talířů a přelijeme je polévkou. Studenou omáčku s paprikou a šafránem servírujeme zvlášť. |