Jednoduchý recept

Ječné kroupy s marinovaným tofu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 19457

Ingredience

1 kávová lžička Bazalka
50 g Cibule
200 g Ječné kroupy
30 g Okurka salátová
4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 kávová lžička Omáčka sójová
140 g Paprika zelená
10 g Petržel kudrnka
100 g Protlak rajčatový
200 g Rajčata
0,5 kávová lžička Saturejka
200 g Sýr sójový - Tofu
1 kávová lžička Sůl
400 ml Voda pitná
1 polévková lžíce Zelenina kořenová
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 561 kcal
Kilojoule 2 346kJ
30% Sacharidy 107 g
10% Tuky 8 g
21% Sodík 418 mg
39% Bílkoviny 22 g

Ječné kroupy s marinovaným tofu postup přípravy receptu:

1

Kroupy zalijeme vodou, přidáme lžíci sušené kořenové zeleniny, saturejku a bazalku. Vaříme asi 30 minut. Občas zamícháme.

2

Na pánvi si zpěníme nakrájenou cibulku. Krátce orestujeme a přidáme zelenou papriku, kterou nakrájíme na proužky. Vařečkou promícháme a krátce restujeme. Nakonec vložíme plátky marinovaného tofu. Necháme tofu prohřát.

3

Nakrájíme rajčata, utřeme česnek. Vsypeme do pánve a okořeníme sójovou omáčkou, případně osolíme. Vmícháme rajský protlak a ještě krátce povaříme.

4

Na talíři zdobíme sekanou petrželkou a syrovou okurkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept