Jednoduchý recept

Zelené fazolky v ovesné omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 19459

Ingredience

400 g Fazolové lusky zelené
0,5 kávová lžička Ocet vinný
1 kávová lžička Olej olivový extra panenský
1 kávová lžička Omáčka sójová
50 g Oves Milk - sušený ovesný nápoj
40 g Ovesné vločky
1 kávová lžička Sůl
600 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 151 kcal
Kilojoule 634kJ
8% Sacharidy 28 g
5% Tuky 3 g
14% Sodík 275 mg
10% Bílkoviny 5 g

Zelené fazolky v ovesné omáčce postup přípravy receptu:

1

Lusky dáme do sítka, omyjeme je pod tekoucí vodou a okrájíme špičky. Máme-li lusky větší, můžeme je rozpůlit.

2

Nasypeme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme 20 minut.

3

Fazolky scedíme, ale vodu nevyléváme. V ní si rozpustíme ovesný mléčný nápoj. V nápoji rozvaříme ovesné vločky na řídkou kaši.

4

Kaši propasírujeme přes cedník přímo na fazolky. Ještě krátce povaříme.

5

Hotové fazolky osolíme, dochutíme sójovou omáčkou a lehce okyselíme octem. Je vhodné vmíchat lžičku panenského olivového oleje.

6

Upravíme na talíři a jako přílohu podáváme vařený brambor.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept