Špagetový salát s paprikami a okurkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagetový salát s paprikami a okurkami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 19461 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Kapary |
3 ks | Okurky nakládané |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
3 ks | Paprika sterilovaná |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
400 g | Špagety, Makarony |
2 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
1 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 92g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 680,1mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 126,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Okurky nakládané, Olej rostlinný, Paprika sterilovaná, Špagety, Makarony, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagetový salát s paprikami a okurkami postup přípravy receptu:
1 | Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
2 | Papriky a okurky nakrájíme na proužky, přidáme nasekané kapary a vše promícháme s vařenými špagetami. Zakapeme olejem, přisypeme nasekanou petrželku, osolíme, opepříme a nakonec salát ochutíme worcesterem. |