Jednoduchý recept

Cizrnová rajská pomazánka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 19464
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

100 g Cibule
180 g Cizrna
1 polévková lžíce Libeček
3 kávová lžička Lněné semínko
1 kávová lžička Ocet vinný
5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 kávová lžička Omáčka sójová
70 g Protlak rajčatový
1 kávová lžička Sůl
5 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 216 kcal
Kilojoule 905kJ
7% Sacharidy 25 g
14% Tuky 10 g
7% Sodík 140 mg
14% Bílkoviny 8 g

Cizrnová rajská pomazánka postup přípravy receptu:

1

Předem namočenou cizrnu uvaříme v té samé vodě, ve které se namáčela. Vaříme 30 minut.

2

Scedíme a mixujeme v mixéru. Přilijeme olivový olej a rajský protlak. Přikapeme ocet. Okořeníme sójovou omáčkou, libečkem a přisolíme.

3

Horkou vodou spaříme nakrájenou cibulku a vsypeme do mixéru. Můžeme ředit horkou vodou. Máme-li rozmixováno do hladké konzistence, přidáme drcené nebo mleté lněné semínko.

4

Mažeme na pečivo a zdobíme plátky zeleniny. Podle velikosti pečiva pomazánka vystačí na 6 až 8 porcí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept