Jednoduchý recept

Žampionová krémová omáčka

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (19%)
ID receptu: 19466
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka polohrubá
1 špetka Pepř černý mletý
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,3 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Sýr Parmezán
250 ml Vývar drůbeží
300 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 342 kcal
Kilojoule 1 430kJ
2% Sacharidy 6 g
35% Tuky 27 g
17% Sodík 344 mg
12% Bílkoviny 7 g

Žampionová krémová omáčka postup přípravy receptu:

1

Žampiony očistíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. V hlubší pánvi rozehřejeme máslo, vsypeme žampiony a opékáme na silném ohni za občasného míchání do změknutí. Poté oheň zmírníme, zaprášíme moukou a opékáme další 2 minuty. Vlijeme vývar a smetanu, mícháme, a jakmile se omáčka začne vařit, odstavíme ji. Vsypeme strouhaný sýr a nakonec okořeníme solí a pepřem.

2

Omáčku podáváme horkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept