Jednoduchý recept

Čočková pomazánka s pažitkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 19467
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 kávová lžička Bazalka
120 g Cibule
100 g Čočka jedlá
0,5 kávová lžička Estragon
2 kávová lžička Hořčice
60 g Jáhly - loupané proso
0,5 kávová lžička Kmín drcený
1 kávová lžička Ocet vinný
4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
80 g Pažitka
1 kávová lžička Sůl
800 ml Voda pitná
1 kávová lžička Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 156 kcal
Kilojoule 651kJ
6% Sacharidy 21 g
7% Tuky 5 g
7% Sodík 139 mg
11% Bílkoviny 6 g

Čočková pomazánka s pažitkou postup přípravy receptu:

1

Namočenou čočku scedíme, vsypeme do hrnce, přidáme vodu a přivedeme k varu. Přisypeme sušený estragon, lžičku sušené kořenové zeleniny a bazalku. Osolíme a vaříme 45 minut.

2

V jiném hrnci vaříme asi 20 minut jáhly. Scedíme a nesolíme.

3

Vychladlou čočku vsypeme do mixéru, přidáme kmín, cibuli a hořčici. Mixujeme do hladka. Přikapáváme olivový panenský olej, vinný ocet a postupně přisypáváme jáhly.

4

Nakonec vmícháme do pomazánky sekanou pažitku a osolíme.

5

Podáváme s pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept