Jahelník s brusinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jahelník s brusinkami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 1947 |
Kategorie: | Sladké kaše |
Ingredience
1 špetka | Cukr krupice |
1 hrst | Kandované ovoce |
1 šálek | Kompot brusinkový |
1 špetka | Máslo čerstvé |
2 dl | Mléko polotučné |
250 g | Proso loupané - jáhly |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 5,1mg |
Draslík | 3,5mg |
Vláknina | 200,0mg |
Vitamín A | 1,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kandované ovoce, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kompot brusinkový, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Proso loupané - jáhly mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jahelník s brusinkami postup přípravy receptu:
1 | Jáhly propereme v horké vodě, poté je zalijeme vodou a necháme hodinu bobtnat. |
2 | Před vařením přidáme 2dl mléka a oříšek másla. |
3 | Přidáme hrst kandovaného ovoce. |
4 | Během vaření jáhly mícháme. |
5 | Hotovou kaši dáme do misky a 2 minuty zahříváme v mikrovlnce. Poté vyklopíme a přelijeme brusinkovým kompotem. |