Zelený salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelený salát
Zelený salát
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | lihunka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (19%) |
ID receptu: | 19471 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Celer řapíkatý |
0,5 ks | Okurka salátová |
1 ks | Paprika zelená |
1 ks | Salát hlávkový |
0,5 ks | Salát ledový |
250 g | Špenát listový čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 539,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,1mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Okurka salátová, Paprika zelená, Salát ledový, Špenát listový čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelený salát postup přípravy receptu:
1 | Listový a ledový salát a špenátové listy omyjeme, osušíme a roztrháme na menší kousky. Papriku rozkrájíme podélně na čtvrtky a poté příčně na proužky. Okurku nakrájíme na hrubší kolečka. Celerový řapík rozkrájíme na centimetrové špalíčky. Vše promícháme v salátové míse. |
2 | Zalijeme libovolnou zálivkou dle chuti a ihned podáváme. Druhy zeleniny můžeme obměňovat dle sezóny. |