Jednoduchý recept

Fazolová pomazánka se zelím

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 19472
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

100 g Cibule
240 g Fazole bílé
1 kávová lžička Libeček
4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 polévková lžíce Omáčka sójová
1 kávová lžička Oregano sušené
2 kávová lžička Protlak rajčatový
0,5 kávová lžička Saturejka
1 kávová lžička Sůl
100 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 141 kcal
Kilojoule 590kJ
6% Sacharidy 21 g
5% Tuky 4 g
5% Sodík 103 mg
13% Bílkoviny 7 g

Fazolová pomazánka se zelím postup přípravy receptu:

1

Namočené fazole scedíme, vsypeme do hrnce a přilijeme vodu. Přivedeme k varu a vaříme asi hodinu. V průběhu vaření okořeníme saturejkou, oreganem a libečkem. Trochu osolíme.

2

Uvařené fazole scedíme, ale vodu s bylinkami nevyléváme. Kysané zelí použijeme bez nálevu.

3

Fazole, nakrájenou cibuli a zelí vložíme do mixéru, přilijeme olej a začneme mixovat. Na ředění používáme bylinkovou vodu z fazolí.

4

Do hotové pomazánky ještě vmícháme rajský protlak a dochutíme sojovou omáčkou.

5

Podáváme s pečivem. Pomazánka je vhodná i na chlebíčky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept