Sedm vrstev salátu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sedm vrstev salátu
Sedm vrstev salátu
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | lihunka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (19%) |
ID receptu: | 19477 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
150 g | Anglická slanina |
0,5 ks | Cibule |
200 g | Hrášek |
150 g | Majonéza |
1 ks | Salát ledový |
0,3 kávová lžička | Sůl |
250 g | Sýr Niva (Rokfór) |
4 ks | Vejce slepičí |
200 ml | Zakysaná smetana |
6 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 229,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,5mg |
Vitamín E | 3,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Hrášek, Majonéza, Salát ledový, Sůl, Sýr Niva (Rokfór), Vejce slepičí, Zakysaná smetana, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Sedm vrstev salátu postup přípravy receptu:
1 | Slaninu pokrájíme na tenké plátky, opečeme do křupava, vyndáme na ubrousek a odložíme stranou, vejce uvaříme natvrdo. |
2 | Omytý salát dobře osušíme, listy natrháme do salátové mísy. Přidáme cibuli, nakrájenou na půlkolečka, lehce osolíme, promícháme. Na tento základ položíme vrstvu žampiónů, nakrájených na silnější plátky, na ně vrstvu vajec, pokrájených na plátky, navrch nasypeme konzervovaný nebo vařený hrášek. |
3 | V menší misce promícháme majonézu a zakysanou smetanu, tuto směs navrstvíme na hrášek. Povrch posypeme strouhaným sýrem a rozdrobenou opečenou slaninou. |
4 | Necháme vychladit. Salát se podává s bílým pečivem. |
Poznámka
Servírujeme studené.
Jako dnešní večeři jsem zvolila tento salát. S pečivem poměrně vydatné jídlo. Syrové houby nejíme, dala jsem sterilované žampiony. Cibuli do salátů máme raději červenou. Jinak vše podle receptu. Palec nahoru