Jednoduchý recept

Sedm vrstev salátu

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Sedm vrstev salátu 5 1
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (19%)
ID receptu: 19477
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

150 g Anglická slanina
0,5 ks Cibule
200 g Hrášek
150 g Majonéza
1 ks Salát ledový
0,3 kávová lžička Sůl
250 g Sýr Niva (Rokfór)
4 ks Vejce slepičí
200 ml Zakysaná smetana
6 ks Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 644 kcal
Kilojoule 2 693kJ
5% Sacharidy 17 g
56% Tuky 42 g
52% Sodík 1 g
49% Bílkoviny 27 g
Sedm vrstev salátu

Sedm vrstev salátu postup přípravy receptu:

1

Slaninu pokrájíme na tenké plátky, opečeme do křupava, vyndáme na ubrousek a odložíme stranou, vejce uvaříme natvrdo.

2

Omytý salát dobře osušíme, listy natrháme do salátové mísy. Přidáme cibuli, nakrájenou na půlkolečka, lehce osolíme, promícháme. Na tento základ položíme vrstvu žampiónů, nakrájených na silnější plátky, na ně vrstvu vajec, pokrájených na plátky, navrch nasypeme konzervovaný nebo vařený hrášek.

3

V menší misce promícháme majonézu a zakysanou smetanu, tuto směs navrstvíme na hrášek. Povrch posypeme strouhaným sýrem a rozdrobenou opečenou slaninou.

4

Necháme vychladit. Salát se podává s bílým pečivem.

Poznámka

Servírujeme studené.

Komentáře a hodnocení

 
bruschetta
Sedm vrstev salátu
Jako dnešní večeři jsem zvolila tento salát. S pečivem poměrně vydatné jídlo. Syrové houby nejíme, dala jsem sterilované žampiony. Cibuli do salátů máme raději červenou. Jinak vše podle receptu. Palec nahoru blink

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept