Salát z grilovaných brambor - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z grilovaných brambor
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 19478 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
600 g | Brambory |
3 stroužek | Česnek |
4 polévková lžíce | Majonéza |
1 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 8,5mg |
Draslík | 690,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,1mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Česnek, Majonéza, Ocet vinný červený, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z grilovaných brambor postup přípravy receptu:
1 | Uvaříme dobře umyté, středně velké brambory. Vaříme jen velmi krátce, přibližně 10 minut. |
2 | Ještě teplé brambory rozprostřeme na plech, pokapeme olivovým olejem, smíchaným se sladkou mletou paprikou a utřeným stroužkem česneku, na stejný plech rozložíme i plátky slaniny. |
3 | Do středně rozehřáté trouby vložíme plech s bramborami a slaninou. |
4 | Po pěti minutách sundáme z plechu slaninu, brambory otočíme a grilujeme dalších 5 minut. Upečené brambory nasypeme do mísy, přidáme k nim na kostičky pokrájenou opečenou slaninu, osolíme, opepříme. |
5 | Na zálivku budeme potřebovat majonézu, vinný ocet a nasekanou petrželku. Vše smícháme a nalijeme na brambory se slaninou. |
6 | Podáváme ještě teplé, ozdobené nasekanou petrželkou. |
Poznámka
Salát můžeme podávat teplý i vychlazený. Kromně slaniny se do něj výborně hodí i kolečka grilované klobásy.