Bramborový salát s uzenkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový salát s uzenkou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 19479 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Balsamico ocet |
10 g | Bazalka |
450 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
180 g | Klobása Chorizo |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika zelená |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
130 g | Rajčata sušená sterilovaná |
1 ks | Salát Rosso |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 39,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 64,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Bazalka, Brambory, Cibule, Paprika zelená, Rajčata sušená sterilovaná, Salát Rosso, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Chorizo, Olej olivový, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový salát s uzenkou postup přípravy receptu:
1 | Nejprve připravíme zálivku. Budeme potřebovat lžíci octa balsamico, stejné množství rajčatového protlaku, 2 lžíce olivového oleje, sůl a pepř. Všechny ingredience důkladně promícháme a zálivku uložíme do chladu. |
2 | Uvaříme brambory ve slané vodě, vodu slijeme a vychladlé brambory nakrájíme na plátky. Zelenou papriku naporcujeme na větší kousky, červenou cibuli na tenká kolečka, sušená rajčata na proužky, klobásu opět na kolečka. |
3 | Na větší talíř rozložíme dobře umyté a osušené listy salátu lollo rosso. Na ně vyskládáme střídavě papriku, klobásu, cibuli a sušená rajčata. Salát přelijeme zálivkou a ozdobíme čerstvou bazalkou. |
Poznámka
Servírujeme studené.