Jednoduchý recept

Bramborový salát s humrem a limetovou majonézou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 19480
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

450 g Brambory
1 ks Humr
4 kávová lžička Limetková šťáva
150 g Majonéza
2 kávová lžička Olej olivový extra panenský
1 polévková lžíce Olivy zelené
1 špetka Pepř 4 barev
10 g Petržel kudrnka
2 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 729 kcal
Kilojoule 3 051kJ
5% Sacharidy 18 g
50% Tuky 38 g
80% Sodík 2 g
138% Bílkoviny 78 g

Bramborový salát s humrem a limetovou majonézou postup přípravy receptu:

1

Nejprve uvaříme dvě vejce natvrdo. Necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na dílky.

2

Připravíme maso z humra. Živého humra necháme krátce zmrazit a tím jej omámíme. Pak vhodíme humra do velkého hrnce s vroucí osolenou vodou hlavou dolů. To jej hned usmrtí. Vhodný je humr od půl do jednoho kilogramu. Větší nemá tak jemné maso. Takto velký humr se vaří přibližně 10-12 minut. Pokud jsme ho měli v mrazáku, přidáme pár minut navíc. Humra rozebereme a vyjmeme maso ze schránky.

3

V osolené vodě uvaříme brambory se slupkou. Vodu slijeme a brambory nakrájíme na plátky.

4

Připravíme zálivku. Smícháme majonézu, citronovou šťávu a polovinu nasekané petrželky. Dáme vychladit.

5

Olivy bez pecek nakrájíme na půlky a smícháme s kousky rajčat a vejci.

6

Na větší talíř naskládáme plátky vařených brambor, osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem.

7

Na brambory navršíme salát a na něj maso z humra. Uprostřed salátu vytvoříme kopeček vychlazené, ochucené majonézy. Servírujeme ozdobené sekanou petrželkou. K salátu se výborně hodí bílé pečivo.

Poznámka

Místo humra můžeme použít kraba nebo vyloupané krevety.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept