Bramborový salát s humrem a limetovou majonézou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový salát s humrem a limetovou majonézou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 19480 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
450 g | Brambory |
1 ks | Humr |
4 kávová lžička | Limetková šťáva |
150 g | Majonéza |
2 kávová lžička | Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce | Olivy zelené |
1 špetka | Pepř 4 barev |
10 g | Petržel kudrnka |
2 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 478,9mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 405,2mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,1mg |
Vitamín E | 10,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Humr, Limetková šťáva, Majonéza, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Olivy zelené, Pepř 4 barev, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový salát s humrem a limetovou majonézou postup přípravy receptu:
1 | Nejprve uvaříme dvě vejce natvrdo. Necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na dílky. |
2 | Připravíme maso z humra. Živého humra necháme krátce zmrazit a tím jej omámíme. Pak vhodíme humra do velkého hrnce s vroucí osolenou vodou hlavou dolů. To jej hned usmrtí. Vhodný je humr od půl do jednoho kilogramu. Větší nemá tak jemné maso. Takto velký humr se vaří přibližně 10-12 minut. Pokud jsme ho měli v mrazáku, přidáme pár minut navíc. Humra rozebereme a vyjmeme maso ze schránky. |
3 | V osolené vodě uvaříme brambory se slupkou. Vodu slijeme a brambory nakrájíme na plátky. |
4 | Připravíme zálivku. Smícháme majonézu, citronovou šťávu a polovinu nasekané petrželky. Dáme vychladit. |
5 | Olivy bez pecek nakrájíme na půlky a smícháme s kousky rajčat a vejci. |
6 | Na větší talíř naskládáme plátky vařených brambor, osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. |
7 | Na brambory navršíme salát a na něj maso z humra. Uprostřed salátu vytvoříme kopeček vychlazené, ochucené majonézy. Servírujeme ozdobené sekanou petrželkou. K salátu se výborně hodí bílé pečivo. |
Poznámka
Místo humra můžeme použít kraba nebo vyloupané krevety.