Jednoduchý recept

Páj se sleděm a bramborami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (12%)
ID receptu: 19481
Kategorie: Maso

Ingredience

750 g Brambory
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
2 ks Jablka
120 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
1 kávová lžička Šalvěj čerstvá
450 g Sleď čerstvý
50 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
600 ml Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 596 kcal
Kilojoule 2 492kJ
13% Sacharidy 48 g
49% Tuky 36 g
39% Sodík 787 mg
41% Bílkoviny 23 g

Páj se sleděm a bramborami postup přípravy receptu:

1

Ostrým nožem nakrájíme brambory na tenké plátky, ponoříme na 3 minuty do vroucí osolené vody, prudce ochladíme, necháme okapat a osušíme.

2

Do hladka utřeme dijonskou hořčici se 2 lžícemi másla, touto směsí potřeme řezné strany filetů za sleďů, osolíme, opepříme, zavineme a odložíme.

3

Na mírném ohni v pánvi s rozehřátými 2 lžícemi másla opékáme 8 - 10 minut cibuli, následně pánev odstavíme. Částí zbývajícího másla vymažeme zapékací misku o objemu 2 l, rozložíme do ní polovinu plátků brambor. Osolíme, opepříme, poklademe polovinou jablek i cibule, navrch upravíme zavinuté filety a posypeme šalvějí. Následně vrstvy zopakujeme v opačném pořadí, takže navrchu budeme mít brambory, osolíme, opepříme, přelijeme horkým rybím vývarem.

4

Zbytek másla rozpustíme, smícháme se strouhankou z bílého pečiva a posypeme vrchní vrstvu brambor.

5

Pečeme v troubě, předehřáté na 190°C, přibližně 40 - 50 minut (do zlatova). Ozdobíme snítkou čerstvé petrželky a servírujeme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Můžeme také použít sardinky nebo makrely místo sleďů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept