Toasty se solenou treskou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 215 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Toasty se solenou treskou
Toasty se solenou treskou
Celkový čas: | 215 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 160 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | miculinkamicanka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 19482 |
Kategorie: | Burgery, sendviče |
Ingredience
20 dkg | Anglická slanina |
750 g | Brambory |
8 stroužek | Česnek |
8 krajíc | Chléb pšeničný (bílý) |
2 kávová lžička | Ocet vinný červený |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 hrst | Petržel - nať |
2 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
750 g | Treska aljašská |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 348,7mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,6mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Česnek, Chléb pšeničný (bílý), Ocet vinný červený, Rajčata, Sůl, Treska aljašská, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Toasty se solenou treskou postup přípravy receptu:
1 | V osolené vodě vaříme 7 - 9 minut od doby varu vejce, prudce je ochladíme studenou tekoucí vodou, oloupeme, nahrubo nakrájíme a odložíme. |
2 | Na 2 hodiny ponoříme do vody domácí solenou tresku, poté ji vyndáme, necháme oschnout, vložíme do hrnce s vroucí vodou, odstavíme a necháme rybu 10 minut ve vodě. Potom ji osušíme za pomoci vrstvy papírových utěrek a rozebereme na kousky. Vodu, v níž se vařila, vylijeme. |
3 | Na středním ohni na pánvi s rozehřátými 3 lžícemi oleje opékáme 4 - 5 minut do zlatova slaninu, zbavíme ji poté nadbytečného tuku pomocí papírových utěrek. Na pánev vložíme brambory a česnek a za občasného míchání opékáme 8 - 10 minut do zlatova. |
4 | Krajíčky chleba opečeme po obou stranách, pokapeme je zbývajícím olivovým olejem a odložíme. |
5 | Na pánev s opečenými bramborami přidáme rajčata, slaninu, ocet, vejce, rybí maso a směs 2 minuty prohříváme. Nakonec vmícháme petrželku, sůl, pepř, směs upravíme na toasty a ozdobené petrželkou servírujeme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.