Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 190 minut
Doba přípravy: 120 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 19483

Ingredience

Rajčatová omáčka
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Oregano sušené
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 špetka Sůl
1 stroužek Česnek
Směs s plody moře
200 g Krevety tygří - loupané
250 g Mušle slávky
16 ks Mušle srdcovky
1 polévková lžíce Olej olivový
230 g Olihně
Pizza marinara
1 polévková lžíce Bazalka
7 g Droždí sušené
120 g Mouka polohrubá
120 g Mouka pšeničná hladká T 650
300 g Mozzarella
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
150 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 723 kcal
Kilojoule 3 024kJ
17% Sacharidy 61 g
43% Tuky 33 g
56% Sodík 1 g
96% Bílkoviny 54 g

Pizza marinara postup přípravy receptu:

1

Smícháme mouku, sůl, droždí, 2 lžícem oleje a množství vody dle potřeby, aby po 5 minutách hnětení vzniklo hladké, tuhé těsto. Z tohoto těsta vytvoříme kouli, vložíme ji do misky vymazané olejem, její povrch potřeme zbývajícím olejem. Necháme hodinu kynout na teplém místě, přikrytou ubrouskem.

2

V hrnci s rozehřátými dvěma lžícemi oleje opékáme 5 minut cibuli, přidáme česnek, opékáme další půl minuty, následně vmícháme rajčatový protlak, rajčata, oregáno, sůl a pepř, zvolna vaříme 30 minut (do zhoustnutí).

3

Do hrnce s malým množstvím vody vložíme slávky i srdcovky, přiklopíme, na silném ohni vaříme 3 - 4 minuty. Během vaření hrncem několikrát potřeseme a zkontrolujeme, zda se lastury otevírají. Potom slávky i srdcovky scedíme, ty zavřené vyhodíme, zbylé po vychladnutí vyloupeme.

4

Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje, 2 - 3 minuty na něm opékáme olihně a krevety. Potom vmícháme srdcovky i slávky a odstavíme.

5

Z vykynutého těsta vytvoříme 2 placky o průměru 25 cm, potřeme je rajčatovou omáčkou, poklademe směsí s plody moře, osolíme, opepříme, poklademe plátky Mozzarelly, pokapeme olivovým olejem a pečeme 12 - 15 minut v troubě, předehřáté na 230°C.

6

Servírujeme horké, ozdobené lístky bazalky.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept