Pizza marinara - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 190 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pizza marinara
Pizza marinara
Celkový čas: | 190 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 120 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | miculinkamicanka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 19483 |
Kategorie: | Pizza |
Ingredience
Rajčatová omáčka | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 špetka | Sůl |
Směs s plody moře | |
200 g | Krevety tygří - loupané |
250 g | Mušle slávky |
16 ks | Mušle srdcovky |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
230 g | Olihně |
Pizza marinara | |
1 polévková lžíce | Bazalka |
7 g | Droždí sušené |
120 g | Mouka polohrubá |
120 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
300 g | Mozzarella |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 263,2mg |
Draslík | 685,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,3mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Oregano sušené, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Mušle slávky, Mušle srdcovky, Olihně, Bazalka, Droždí sušené, Mozzarella, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Krevety tygří - loupané, Olej olivový, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pizza marinara postup přípravy receptu:
1 | Smícháme mouku, sůl, droždí, 2 lžícem oleje a množství vody dle potřeby, aby po 5 minutách hnětení vzniklo hladké, tuhé těsto. Z tohoto těsta vytvoříme kouli, vložíme ji do misky vymazané olejem, její povrch potřeme zbývajícím olejem. Necháme hodinu kynout na teplém místě, přikrytou ubrouskem. |
2 | V hrnci s rozehřátými dvěma lžícemi oleje opékáme 5 minut cibuli, přidáme česnek, opékáme další půl minuty, následně vmícháme rajčatový protlak, rajčata, oregáno, sůl a pepř, zvolna vaříme 30 minut (do zhoustnutí). |
3 | Do hrnce s malým množstvím vody vložíme slávky i srdcovky, přiklopíme, na silném ohni vaříme 3 - 4 minuty. Během vaření hrncem několikrát potřeseme a zkontrolujeme, zda se lastury otevírají. Potom slávky i srdcovky scedíme, ty zavřené vyhodíme, zbylé po vychladnutí vyloupeme. |
4 | Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje, 2 - 3 minuty na něm opékáme olihně a krevety. Potom vmícháme srdcovky i slávky a odstavíme. |
5 | Z vykynutého těsta vytvoříme 2 placky o průměru 25 cm, potřeme je rajčatovou omáčkou, poklademe směsí s plody moře, osolíme, opepříme, poklademe plátky Mozzarelly, pokapeme olivovým olejem a pečeme 12 - 15 minut v troubě, předehřáté na 230°C. |
6 | Servírujeme horké, ozdobené lístky bazalky. |
Poznámka
Servírujeme teplé.