Bramborový salát s tuňákem a olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový salát s tuňákem a olivami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 19484 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
450 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule červená |
2 polévková lžíce | Kečup |
1 ks | Limetka |
1 polévková lžíce | Limetková šťáva |
2 polévková lžíce | Majonéza |
2 polévková lžíce | Olivy černé |
1 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Sůl |
300 g | Tuňák v oleji |
2 ks | Vejce slepičí |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 137,9mg |
Draslík | 726,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,7mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Limetka, Limetková šťáva, Majonéza, Paprika zelená, Sůl, Tuňák v oleji, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Kečup, Olivy černé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový salát s tuňákem a olivami postup přípravy receptu:
1 | Nejprve uvaříme dvě vejce natvrdo, jakmile vychladnou, nakrájíme je na plátky. |
2 | Zálivka: budeme potřebovat lžíci majonézy, stejné množství zakysané smetany, lžíci kečupu a lžíci limetkové šťávy. Také dva stroužky prolisovaného česneku, sůl a pepř. Vše důkladně promícháme, dáme do chladu uležet. |
3 | Nyní uvaříme nové brambory, vybereme středně velké hlízy. Důkladně je omyjeme (nejlépe kartáčkem na zeleninu), vaříme i se slupkou v osolené vodě 15 minut. Jakmile jsou brambory měkké, slijeme vodu, necháme je vychladnout a nakrájíme na plátky. |
4 | Zeleninu dobře omyjeme, očistíme a naporcujeme. Ledový salát na jednotlivé listy, papriku na větší kostky, červenou cibuli na jemná kolečka, olivy bez pecek na půlky. Na dno větší mísy naaranžujeme listy ledového salátu, na ně klademe plátky brambor a smíchanou zeleninu. Navrch položíme kousky tuňáka a plátky vařených vajec, vše zalijeme vychlazenou zálivkou a ozdobíme měsíčky nakrájené limetky. Podáváme nejlépe s bílým pečivem. |
Poznámka
Servírujeme studené.