Bramborová kaše s uzenou rybou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová kaše s uzenou rybou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 19486 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
80 g | Angrešt |
650 g | Brambory |
2 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
1 polévková lžíce | Kapary |
1 polévková lžíce | Kopr sterilovaný |
300 g | Makrela uzená |
1 ks | Okurky nakládané |
1 špetka | Pepř 4 barev |
1 špetka | Sůl |
2 l | Voda pitná |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 57,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 169,9mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Angrešt, Brambory, Citronová šťáva, Citrony, Makrela uzená, Okurky nakládané, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Kopr sterilovaný, Pepř 4 barev mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová kaše s uzenou rybou postup přípravy receptu:
1 | Nejprve připravíme všechny suroviny. Oloupeme a uvaříme brambory ve slané vodě doměkka. Vodu slijeme a brambory necháme okapat. |
2 | Uzenou makrelu zbavíme kůže a kostí, maso rozebereme na menší části. |
3 | Uvaříme angrešt. Vaříme maximálně sedm minut. |
4 | Okurku i kopr nakrájíme najemno. |
5 | Do mixéru dáme ještě teplé brambory a maso z makrely. Mixujeme asi půl minuty. Přidáme uvařený angrešt, citrónovou šťávu, zakysanou smetanu a opravdu velmi krátce promixujeme. |
6 | Do kaše nyní opatrně ručně vmícháme kousky okurky, kopru, kapary a podle chuti sůl a pepř. |
7 | Kaši rozdělíme na porce, ozdobíme plátkem citrónu a servírujeme jako předkrm s toustovým chlebem nebo jako přílohu k masům. |