Jednoduchý recept

Bramborový kibbeh

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 19487
Kategorie: Maso

Ingredience

náplň
1 ks Cibule
180 g Jehněčí maso mleté
1 špetka Koriandr mletý
30 g Meruňky sušené
1 špetka Muškátový oříšek
30 ml Olej slunečnicový
1 polévková lžíce Oříšky piniové
1 špetka Skořice mletá
250 ml Vývar zeleninový
Bramborový kibbeh
350 g Brambory
180 g Bulgur
1 špetka Kmín římský
5 g Koriandr čerstvý
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř 4 barev
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
400 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 604 kcal
Kilojoule 2 529kJ
16% Sacharidy 58 g
45% Tuky 34 g
22% Sodík 440 mg
38% Bílkoviny 21 g

Bramborový kibbeh postup přípravy receptu:

1

Nejprve uvaříme brambory nakrájené na kostičky ve slané vodě. Když jsou brambory měkké, vodu slijeme a brambory necháme okapat.

2

Bulgur v míse zalijeme vroucí vodou a necháme bobtnat asi 30 minut.

3

Uvařené brambory rozmačkáme a do nich přidáme nabobtnalý Bulgur, dvě našlehaná vejce, rozpuštěné máslo, špetku římského kmínu, špetku koriandru, nastrouhaný muškátový oříšek, pepř a sůl. Vše důkladně promícháme.

4

Hotové těsto rozdělíme na osm dílů a z nich vytvoříme osm placiček. Necháme odpočinout a mezitím připravíme náplň.

5

Na trošce oleje restujeme jehněčí mleté maso, když pustí tuk, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a opákáme asi 4 minuty.

6

Aby se maso nepřichytávalo, podléváme zeleninovým vývarem a dusíme další 3 minuty. Do náplně přidáme sušené meruňky, piniové oříšky, nastrouhaný muškátový oříšek, nakrájený koriandr a mletou skořici.

7

Dusíme ještě asi pět minut, dokud se veškerý vývar nevstřebá. Směs sundáme z ohně a ještě teplou rozdělíme na připravené placičky.

8

Směs do placiček zabalíme a vytvoříme uzavřené šišky.

9

Rozpálíme olej a v něm šišky smažíme dozlatova.

10

Vysušíme v papírové utěrce přebytečný tuk a podáváme.

Poznámka

Šišky chutnají skvěle teplé i studené. Jako příloha se hodí čerstvý zeleninový salát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept