Bramborový kibbeh - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový kibbeh
Bramborový kibbeh
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 19487 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
náplň | |
---|---|
1 ks | Cibule |
180 g | Jehněčí maso mleté |
1 špetka | Koriandr mletý |
30 g | Meruňky sušené |
1 špetka | Muškátový oříšek |
30 ml | Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce | Oříšky piniové |
1 špetka | Skořice mletá |
250 ml | Vývar zeleninový |
Bramborový kibbeh | |
350 g | Brambory |
180 g | Bulgur |
1 špetka | Kmín římský |
5 g | Koriandr čerstvý |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř 4 barev |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 168,7mg |
Draslík | 926,4mg |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 509,2mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,7mg |
Vitamín E | 4,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jehněčí maso mleté, Koriandr mletý, Meruňky sušené, Muškátový oříšek, Olej slunečnicový, Oříšky piniové, Skořice mletá, Brambory, Bulgur, Kmín římský, Koriandr čerstvý, Muškátový oříšek, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vývar zeleninový, Máslo čerstvé, Pepř 4 barev mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový kibbeh postup přípravy receptu:
1 | Nejprve uvaříme brambory nakrájené na kostičky ve slané vodě. Když jsou brambory měkké, vodu slijeme a brambory necháme okapat. |
2 | Bulgur v míse zalijeme vroucí vodou a necháme bobtnat asi 30 minut. |
3 | Uvařené brambory rozmačkáme a do nich přidáme nabobtnalý Bulgur, dvě našlehaná vejce, rozpuštěné máslo, špetku římského kmínu, špetku koriandru, nastrouhaný muškátový oříšek, pepř a sůl. Vše důkladně promícháme. |
4 | Hotové těsto rozdělíme na osm dílů a z nich vytvoříme osm placiček. Necháme odpočinout a mezitím připravíme náplň. |
5 | Na trošce oleje restujeme jehněčí mleté maso, když pustí tuk, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a opákáme asi 4 minuty. |
6 | Aby se maso nepřichytávalo, podléváme zeleninovým vývarem a dusíme další 3 minuty. Do náplně přidáme sušené meruňky, piniové oříšky, nastrouhaný muškátový oříšek, nakrájený koriandr a mletou skořici. |
7 | Dusíme ještě asi pět minut, dokud se veškerý vývar nevstřebá. Směs sundáme z ohně a ještě teplou rozdělíme na připravené placičky. |
8 | Směs do placiček zabalíme a vytvoříme uzavřené šišky. |
9 | Rozpálíme olej a v něm šišky smažíme dozlatova. |
10 | Vysušíme v papírové utěrce přebytečný tuk a podáváme. |
Poznámka
Šišky chutnají skvěle teplé i studené. Jako příloha se hodí čerstvý zeleninový salát.