Jednoduchý recept

Americký salát César

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 90 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (19%)
ID receptu: 19490
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

6 plátek Anglická slanina
6 stroužek Česnek
4 polévková lžíce Citronová šťáva
100 ml Olej olivový
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
2 ks Salát římský
100 g Sardelová očka
0,3 kávová lžička Sůl
150 g Sýr Parmezán
2 ks Vaječný žloutek slepičí
6 plátek Veka

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 228 kcal
Kilojoule 955kJ
4% Sacharidy 13 g
17% Tuky 13 g
23% Sodík 452 mg
28% Bílkoviny 16 g

Americký salát César postup přípravy receptu:

1

Česnekové stroužky rozdrtíme plochou stranou nože, dáme do malé porcelánové misky, zalijeme olejem a necháme 60 minut stát.

2

Opečeme na pánvičce do křupava slaninu, položíme na ubrousek a odložíme stranou.

3

Listy salátu omyjeme, dobře osušíme, roztrháme na menší kousky a vložíme do salátové mísy. Starší veku nakrájíme na větší kousky. Do čisté pánve dáme 3 lžíce česnekem aromatizovaného oleje, zahřejeme, vsypeme kostky veky a opečeme do zlatova. Vysypeme na ubrousek, osolíme, opepříme, necháme stát.

4

V kotlíku ušleháme žloutky s citrónovou šťávou, osolíme a za stálého míchání pomalu přilijeme zbylý aromatizovaný olej (česnek usazený na dně nepoužíváme). Touto zálivkou přelijeme salát, promícháme. Na povrch dáme sardelky, posypeme v prstech rozdrcenou opečenou slaninou, posypeme strouhaným sýrem a kostkami z veky.

5

Ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept