Salát Bláznivý pomeranč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát Bláznivý pomeranč
Salát Bláznivý pomeranč
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | lihunka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (19%) |
ID receptu: | 19493 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bazalka |
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Hořčice |
100 g | Hrozinky |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Pomeranče |
0,3 kávová lžička | Sůl |
200 g | Šunka od kosti |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 27,0mg |
Draslík | 724,6mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 110,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibule, Hrozinky, Ocet vinný, Pomeranče, Sůl, Šunka od kosti mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát Bláznivý pomeranč postup přípravy receptu:
1 | Pomeranče oloupeme,každý nakrájíme napříč na 6 - 8 silnějších plátků. Odstraníme pecičky a vložíme do porcelánové nebo skleněné misky. Přidáme rozinky, cibuli pokrájenou na tenké plátky, šunku nakrájenou na krátké proužky a vypeckované olivy. |
2 | V misce ušleháme olej, sůl, pepř, hořčici, nakonec vlijeme ocet. Zálivka má mít krémovitou konzistenci, nalijeme ji na salát a jemně, ale důkladně promícháme dvěma vidličkami. Posypeme čerstvými sekanými listy bazalky. |
3 | Před podáváním vychladíme. |
Poznámka
Servírujeme studené.