Recept

Italský salát z čerstvých lišek

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 19494
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 stroužek Česnek
250 g Cibule
1 ks Feferony
500 g Lišky čerstvé
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
100 g Okurky nakládané
5 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 137 kcal
Kilojoule 571kJ
3% Sacharidy 12 g
12% Tuky 9 g
20% Sodík 402 mg
7% Bílkoviny 4 g

Italský salát z čerstvých lišek postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté lišky krátce povaříme, necháme je okapat, vychladnout, větší houby nakrájíme na kousky.

2

Oloupanou cibuli rozkrájíme na kroužky, feferonku zbavíme semínek a pokrájíme na jemno, okurky krájíme na kostičky. Všechny suroviny vložíme do salátové mísy.

3

Česnek utřený se solí smícháme s pepřem, octem a olejem, nalijeme do mísy na připravené lišky, cibuli, feferonku, okurky, vše promícháme.

4

Před podáváním necháme salát nejméně 2 hodiny v chladu odležet. Podáváme posypaný nasekanou petrželkou.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept