Zdravý recept

Polévka z Dickensových časů

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 0 minut
Doba přípravy: 0 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 19497

Ingredience

10 g Cibule
60 g Hrášek
60 g Ječmen - obilky
900 g Kuřecí maso vařené
10 g Mrkev kořen
1 špetka Pepř černý mletý
9 g Pórek
1 špetka Sůl
10 g Tuřín
600 ml Voda pitná
125 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 503 kcal
Kilojoule 2 106kJ
4% Sacharidy 15 g
29% Tuky 22 g
8% Sodík 166 mg
114% Bílkoviny 64 g

Polévka z Dickensových časů postup přípravy receptu:

1

Namočený hrách scedíme, propláchneme a společně s nakrájeným kuřecím masem dáme do hrnce, zalijeme kuřecím vývarem, vodou a pomalu přivedeme k varu. Naběračkou s otvory sbíráme během vaření z povrchu polévky pěnu. Když se přestane tvořit pěna, přidáme propláchnutý ječmen, sůl a polévku vaříme na mírném ohni 35 minut. Přidáme ostatní suroviny a vaříme ještě 2 hodiny. Znovu sesbíráme pěnu a polévku necháme 24 hodin rozležet. Před podáváním ji ohřejeme, podle chuti osolíme a opepříme.

Poznámka

Když polévku doplníme křupavým bílým pečivem, můžeme ji použít jako hlavní chod oběda.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept