Kuřecí polévka s pomerančem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí polévka s pomerančem
Kuřecí polévka s pomerančem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | olc |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (2%) |
ID receptu: | 19499 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
2 ks | Celer řapíkatý |
250 g | Kuřecí prsa |
60 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 g | Petržel - nať |
3 ks | Pomeranče |
8 ks | Šalotka |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
125 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 76g |
---|---|
Cholesterol | 99,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 18,8mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 110,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Pomeranče, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí polévka s pomerančem postup přípravy receptu:
1 | Šalotky, mrkev, celer a kousky kuřecího masa opékáme za občasného míchání na másle 8 minut. Škrabkou na zeleninu okrájíme z pomerančů tenkou vrstvu kůry, kterou prudce vaříme ve vodě 3 minuty, potom ji vyndáme. Z pomarančů vymačkáme šťávu a společně s pomerančovou kůrou ji přidáme do hrnce se zeleninou, masem a zalijeme kuřecím vývarem. Polévku pomalu přivedeme k varu a 40 minut vaříme. Poté ji necháme trochu vychladnout a rozmixujeme dohladka. |
2 | Polévku znovu ohřejeme, podle chuti osolíme, opepříme a vmícháme do ní smetanu. Polévka už se nesmí vařit, aby se smetana nesrazila. |
3 | Polévku nalijeme do polévkové mísy nebo do talířů, ozdobíme snítkou petrželky, plátky pomeranče a podáváme. |