Debrecínský guláš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Debrecínský guláš
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 195 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 g | Cibule |
750 g | Hovězí maso přední |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
15 g | Paprika mletá sladká |
100 g | Párky jemné |
1 g | Pepř černý mletý |
100 g | Rajčata |
50 g | Slanina vepřová |
30 g | Sůl |
150 g | Tuk |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 64,2mg |
Draslík | 354,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 876,7mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí maso přední, Paprika mletá sladká, Rajčata, Slanina vepřová, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Párky jemné, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Debrecínský guláš postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky. |
2 | Cibuli oloupeme, nasekáme na drobno, osmahneme na polovině tuku dorůžova, přidáme papriku, zpěníme a vložíme maso. Krátce je osmahneme a podlijeme trochou vody. Potom maso osolíme, opepříme a přidáme omytá překrájená rajčata. |
3 | Pod poklicí maso dusíme za občasného promíchání do poloměkka. Podle potřeby doléváme vodou. |
4 | Poloměkké maso zahustíme zásmažkou ze zbylé části tuku a prosáté mouky a dusíme doměkka. |
5 | Měkké maso vyjmeme do jiného kastrolu a omáčku přecedíme na maso přes hustý cedník. |
6 | Slaninu nakrájíme na kostičky, částečně roztavíme, osmažíme na ni oloupané párky, nakrájené na plátky a směs zamícháme do guláše. |
7 | Vše ještě krátce povaříme. |