Smažené fazolové lusky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené fazolové lusky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 19504 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 hrst | Fazolové lusky zelené |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej stolní |
4 ks | Rajčata |
2 polévková lžíce | Sodovka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 273,3mg |
Draslík | 583,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,6mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazolové lusky zelené, Olej stolní, Rajčata, Sodovka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené fazolové lusky postup přípravy receptu:
1 | Čerstvé fazolové lusky očistíme, omyjeme a osušíme. |
2 | Z vajec, sodovky, hladké mouky a soli umícháme těstíčko jako na kapání a fazolové lusky v něm namáčíme. Vkládáme je na pánev do rozpáleného oleje a smažíme dozlatova. |
3 | Usmažené fazolové lusky necháme okapat na papírové utěrce. |
4 | Podáváme obložené omytými, na kolečka nakrájenými rajčaty. |