Špenátový předkrm - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenátový předkrm
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 19505 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 špetka | Koriandr mletý |
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
120 g | Salám uherský |
500 g | Špenát listový čerstvý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 27,5mg |
Draslík | 724,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,4mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Koriandr mletý, Špenát listový čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Salám uherský, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špenátový předkrm postup přípravy receptu:
1 | Očištěný a omytý čerstvý špenát krátce spaříme ve vroucí vodě a necháme okapat. |
2 | V pánvi na rozehřátém másle osmahneme oloupaný, nadrobno nasekaný česnek, přidáme špenát, osolíme, opepříme a okořeníme nadrceným koriandrem. |
3 | Špenát upravíme na talíře, obložíme vždy plátkem šunky, plátky salámu a ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.