Jednoduchý recept

Smaženky s rajčatovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 19506
Kategorie: Brambory

Ingredience

Omáčka
2 polévková lžíce Kopr čerstvý
5 polévková lžíce Protlak rajčatový
150 ml Vývar rybí
Smaženky s rajčatovou omáčkou
450 g Brambory
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
230 g Makrela uzená
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
250 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř bílý
0,5 kávová lžička Pepř cayenský
300 ml Rajčatová pasta
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 679 kcal
Kilojoule 2 842kJ
7% Sacharidy 24 g
79% Tuky 59 g
29% Sodík 582 mg
30% Bílkoviny 17 g

Smaženky s rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Nejprve uvaříme ve slané vodě na čtvrtky pokrájené brambory do měkka, vodu slijeme a brambory necháme okapat.

2

Uzenou rybu vaříme deset minut, poté maso obereme a rozmačkáme.

3

V misce spolu s rozehřátým máslem rozšťoucháme brambory, smícháme s rozmačkanou uvařenou rybou, osolíme a opepříme. Odložíme do chladu.

4

Omáčka: v menším kastrůlku přivedeme k varu pastu, rajčatový protlak, kopr a rybí vývar. Když základ omáčky začne vřít, stáhneme oheň a pod pokličkou vaříme na mírném ohni dokud omáčka nezhoustne, přibližně 20 minut, potom je omáčka hotová.

5

Nyní se vrátíme k bramborovému těstu, přidáme do něj rozšlehaná vejce, nakrájený kopr, rozemletý pepř a sůl. Těsto dobře promícháme, v hlubší pánvi rozpálíme větší množství oleje. Smaženky tvoříme jako noky dvěma polévkovými lžícemi, hotové je smažíme v rozpáleném oleji do zlatova ze všech stran.

6

Podáváme na předehřátých talířích s teplou omáčkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept