Smaženky s rajčatovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smaženky s rajčatovou omáčkou
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 19506 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
Omáčka | |
---|---|
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
5 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
150 ml | Vývar rybí |
Smaženky s rajčatovou omáčkou | |
450 g | Brambory |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
230 g | Makrela uzená |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
250 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř bílý |
0,5 kávová lžička | Pepř cayenský |
300 ml | Rajčatová pasta |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 122,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,3mg |
Vitamín E | 6,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kopr čerstvý, Vývar rybí, Brambory, Kopr čerstvý, Makrela uzená, Olej rostlinný, Pepř bílý, Pepř cayenský, Rajčatová pasta, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Protlak rajčatový, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smaženky s rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Nejprve uvaříme ve slané vodě na čtvrtky pokrájené brambory do měkka, vodu slijeme a brambory necháme okapat. |
2 | Uzenou rybu vaříme deset minut, poté maso obereme a rozmačkáme. |
3 | V misce spolu s rozehřátým máslem rozšťoucháme brambory, smícháme s rozmačkanou uvařenou rybou, osolíme a opepříme. Odložíme do chladu. |
4 | Omáčka: v menším kastrůlku přivedeme k varu pastu, rajčatový protlak, kopr a rybí vývar. Když základ omáčky začne vřít, stáhneme oheň a pod pokličkou vaříme na mírném ohni dokud omáčka nezhoustne, přibližně 20 minut, potom je omáčka hotová. |
5 | Nyní se vrátíme k bramborovému těstu, přidáme do něj rozšlehaná vejce, nakrájený kopr, rozemletý pepř a sůl. Těsto dobře promícháme, v hlubší pánvi rozpálíme větší množství oleje. Smaženky tvoříme jako noky dvěma polévkovými lžícemi, hotové je smažíme v rozpáleném oleji do zlatova ze všech stran. |
6 | Podáváme na předehřátých talířích s teplou omáčkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.