Recept

Tatarský biftek z lososa a zeleniny

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 620 minut
Doba přípravy: 620 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (15%)
ID receptu: 19507

Ingredience

1 ks Avokádo
2 ks Celer - nať
1 ks Ciabatta
2 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Cukr krupice
1 kávová lžička Hořčice
750 g Losos - filety
1 ks Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
10 ks Olivy černé
1 ks Paprika žlutá
4 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
10 ks Rajčata Cherry
1 kg Sůl
3 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 623 kcal
Kilojoule 2 607kJ
14% Sacharidy 49 g
125% Tuky 93 g
3343% Sodík 67 g
57% Bílkoviny 32 g

Tatarský biftek z lososa a zeleniny postup přípravy receptu:

1

Filety z lososa posypeme cukrem, zasypeme mořskou solí a necháme v lednici 10 hodin uležet. Poté je opláchneme ve studené vodě a nakrájíme na tenké proužky. Oloupané avokádo zbavené pecky nakrájíme na malé kostičky a zakápneme citronovou šťávou.

2

Očišťenou mrkev, papriku a celerovou nať nakrájíme na kostičky, cherry rajčátka na čtvrtky, přesypeme do misky, přidáme pokrájené olivy, pažitku a cibuli. Osolíme, opepříme a zakápneme olejem.

3

Přidáme avokádo i se šťávou, hořčici a zlehka promícháme.

4

Připravíme kulaté formičky, na střed talíře položíme formičku a střídavě plníne: zelenina - losos - zelenina - losos - zelenina.

5

Před podáváním opatrně sundáme formičku a podáváme s opečenou ciabattou.

Poznámka

Servírujeme studené. Sůl je lepší hrubozrnná mořská.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept