Tatarský biftek z lososa a zeleniny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 620 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tatarský biftek z lososa a zeleniny
Celkový čas: | 620 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 620 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | birka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (15%) |
ID receptu: | 19507 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Avokádo |
2 ks | Celer - nať |
1 ks | Ciabatta |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Hořčice |
750 g | Losos - filety |
1 ks | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
10 ks | Olivy černé |
1 ks | Paprika žlutá |
4 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 ks | Rajčata Cherry |
3 ks | Šalotka |
1 kg | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 65,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Ciabatta, Citronová šťáva, Cukr krupice, Losos - filety, Paprika žlutá, Pažitka, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Hořčice, Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský, Olivy černé, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tatarský biftek z lososa a zeleniny postup přípravy receptu:
1 | Filety z lososa posypeme cukrem, zasypeme mořskou solí a necháme v lednici 10 hodin uležet. Poté je opláchneme ve studené vodě a nakrájíme na tenké proužky. Oloupané avokádo zbavené pecky nakrájíme na malé kostičky a zakápneme citronovou šťávou. |
2 | Očišťenou mrkev, papriku a celerovou nať nakrájíme na kostičky, cherry rajčátka na čtvrtky, přesypeme do misky, přidáme pokrájené olivy, pažitku a cibuli. Osolíme, opepříme a zakápneme olejem. |
3 | Přidáme avokádo i se šťávou, hořčici a zlehka promícháme. |
4 | Připravíme kulaté formičky, na střed talíře položíme formičku a střídavě plníne: zelenina - losos - zelenina - losos - zelenina. |
5 | Před podáváním opatrně sundáme formičku a podáváme s opečenou ciabattou. |
Poznámka
Servírujeme studené. Sůl je lepší hrubozrnná mořská.