Jednoduchý recept

Koláč s cibulí a tuňákem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 19510

Ingredience

Vrchní vrstva
900 g Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
85 g Olivy černé
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Salát hlávkový
1 ks Salát kadeřavý
1 ks Salát ledový
1 kávová lžička Sůl
200 g Tuňák v oleji
1 kávová lžička Tymián čerstvý
Koláč s cibulí a tuňákem
7 g Droždí sušené
230 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej olivový
6 polévková lžíce Olej stolní
1 kávová lžička Sůl
150 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 722 kcal
Kilojoule 3 020kJ
20% Sacharidy 71 g
50% Tuky 38 g
32% Sodík 636 mg
47% Bílkoviny 27 g

Koláč s cibulí a tuňákem postup přípravy receptu:

1

Smícháme mouku se solí, s droždím, přidáme olej a takové množství vody, aby vzniklo hladké, tuhé těsto. Na pomoučené pracovní desce hněteme 5 minut, aby bylo pružné a vláčné, vytvarujeme z něj kouli, vložíme do misky vymazané olejem. Povrch těsta potřeme olejem, necháme hodinu kynout přikryté ubrouskem na teplém místě. Těsto by mělo zdvojnásobit objem.

2

Cibuli dusíme v hrnci s rozehřátým máslem na velmi mírném ohni 20 minut. Přidáme cukr a sůl, za častého míchání dusíme ještě 30 - 40 minut, dokud nezačne cibule zlátnout. Po zamíchání hrnec vždy zase přiklopíme. Potom cibuli zahříváme ještě 15 - 20 minut bez pokličky, aby byla stejnoměrně zlatá. Hrnec odstavíme, vmícháme tymián, vykynuté těsto krátce prohněteme na pomoučené pracovní desce, rozválíme na obdélník o velikosti 33 x 23 cm se zvýšenými okraji a opatrně přeneseme na plech. Protože je velmi elastické, bude třeba ho na plechu znovu roztáhnout.

3

Na těsto ve stejnoměrné vrstvě rozložíme cibuli. Rozebereme na kousky maso z tuňáka, položíme na cibuli, nakonec poklademe koláč olivami, dle chuti osolíme a opepříme. Plech vložíme do trouby, předehřáté na 220°C, pečeme 20 minut na nejvyšší poloze roštu.

Poznámka

Koláč servírujeme horký s listovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept