Krémová drůbeží polévka se špagetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 165 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krémová drůbeží polévka se špagetami
Krémová drůbeží polévka se špagetami
Celkový čas: | 165 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 150 minut |
Autor: | olc |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (2%) |
ID receptu: | 19511 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
500 g | Hovězí maso zadní |
5 g | Hřebíček mletý |
500 g | Kuřecí maso vařené |
2 kávová lžička | Máslo čerstvé |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
5 g | Pepř černý celý |
10 g | Petržel - nať |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
120 g | Špagety, Makarony |
600 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 80,2mg |
Draslík | 108,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hřebíček mletý, Muškátový oříšek, Pepř černý celý, Špagety, Makarony mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Kuřecí maso vařené, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krémová drůbeží polévka se špagetami postup přípravy receptu:
1 | Kousky masa z kuřete a z perličky dáme do hrnce, zalijeme kuřecím vývarem. Polévku přivedeme k varu, přidáme do ní cibuli, celý pepř, hřebíček, muškátový květ a vaříme 2 hodiny na mírném ohni, až se tekutina vyvaří o třetinu. |
2 | Polévku přecedíme, maso vybereme, odstraníme případné kosti z kuřete nebo perličky. Vývar i maso vložíme do jiného hrnce, přilijeme smetanu ke šlehání a polévku pomalu přivedeme k varu. Z másla a mouky umícháme na mírném ohni světlou jíšku, postupně ji rozředíme vývarem a vzniklou kaší zahustíme polévku. Přivedeme k varu, krátce vaříme, těsně před podáváním vložíme zvlášť uvařené špagety a důkladně prohřejeme. |
3 | Hotovou polévku rozdělíme do mísy nebo talířů, ozdobíme petrželkou a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Místo špaget mužeme použít například ziti nebo macaroni.