Sardinky pečené s citronem a kapary - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sardinky pečené s citronem a kapary
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | birka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (15%) |
ID receptu: | 19512 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
3 ks | Citrony |
3 polévková lžíce | Kapary |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
12 ks | Sardinka obecná |
1 špetka | Sůl |
3 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 143,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 63,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Sardinka obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sardinky pečené s citronem a kapary postup přípravy receptu:
1 | Ze dvou citronů ostrouháme kůru (tu odložíme stranou), vymačkáme šťávu do misky ke kaparům, tymiánu a oleji. Osolíme a opepříme, dobře promícháme. |
2 | Vykuchané sardinky, přelité směsí, pečeme 25 minut v troubě, vyhřáté na 190°C. |
3 | Podáváme se salátem, posypané citronovou kůrou a se čtvrtkami citronu. |
Poznámka
Servírujeme teplé.