Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 85 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (12%)
ID receptu: 19513
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

Náplň
230 g Brambory
90 g Cibule
1 kávová lžička Estragon
350 g Filé rybí
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
350 g Mouka pšeničná hladká T 650
90 g Mrkev kořen
4 kávová lžička Ocet vinný
1 špetka Pepř černý mletý
90 g Pórek
1 špetka Sůl
4 polévková lžíce Sýr Čedar
Závitky s rybím masem
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
230 g Máslo čerstvé
40 dkg Salát římský
1 špetka Sůl
3 polévková lžíce Tuk
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 716 kcal
Kilojoule 2 995kJ
13% Sacharidy 47 g
105% Tuky 79 g
7% Sodík 145 mg
57% Bílkoviny 32 g

Závitky s rybím masem postup přípravy receptu:

1

Na pánvi rozpustíme 2 lžíce másla, přidáme pórek, česnek, cibuli a 7 - 8 minut dusíme na slabém ohni, aby zelenina změkla. Odtavíme a necháme mírně zchladnout.

2

Do mísy prosejeme mouku, kypřící prášek a sůl. Ručně zapracujeme na kostičky nakrájené máslo, přidáme 3 lžíce studené vody a vypracujeme vláčné těsto, které zabalíme do potravinářské folie, následně ho necháme na chladném místě 30 minut odpočinout.

3

Potom těsto na pomoučeném válu rozválíme, vykrájíme z něj placky o průměru 20 cm, rozdělíme na ně náplň, okraje navlhčíme vodou, přehneme placky na polovinu, okraje pevně přitiskneme k sobě, špičky zakroutíme. Závitky rozložíme na mírně vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vajíčkem - dejme pozor, aby nám vejce nesteklo na plech.

4

Pečeme 15 minut v troubě, předehřáté na 200°C. Po vyjmutí z trouby potřeme závitky ještě jednou vejcem a vrátíme na dalších 20 minut do trouby.

Poznámka

Servírovat můžeme horké nebo studené s míchaným salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept