Závitky s rybím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závitky s rybím masem
Závitky s rybím masem
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 85 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | miculinkamicanka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 19513 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
Náplň | |
---|---|
230 g | Brambory |
90 g | Cibule |
1 kávová lžička | Estragon |
350 g | Filé rybí |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
350 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
90 g | Mrkev kořen |
4 kávová lžička | Ocet vinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
90 g | Pórek |
1 špetka | Sůl |
4 polévková lžíce | Sýr Čedar |
Závitky s rybím masem | |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
230 g | Máslo čerstvé |
40 dkg | Salát římský |
1 špetka | Sůl |
3 polévková lžíce | Tuk |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 103,5mg |
Draslík | 391,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 52,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Estragon, Ocet vinný, Sůl, Sýr Čedar, Kypřicí prášek do pečiva, Salát římský, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pórek, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Závitky s rybím masem postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi rozpustíme 2 lžíce másla, přidáme pórek, česnek, cibuli a 7 - 8 minut dusíme na slabém ohni, aby zelenina změkla. Odtavíme a necháme mírně zchladnout. |
2 | Do mísy prosejeme mouku, kypřící prášek a sůl. Ručně zapracujeme na kostičky nakrájené máslo, přidáme 3 lžíce studené vody a vypracujeme vláčné těsto, které zabalíme do potravinářské folie, následně ho necháme na chladném místě 30 minut odpočinout. |
3 | Potom těsto na pomoučeném válu rozválíme, vykrájíme z něj placky o průměru 20 cm, rozdělíme na ně náplň, okraje navlhčíme vodou, přehneme placky na polovinu, okraje pevně přitiskneme k sobě, špičky zakroutíme. Závitky rozložíme na mírně vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vajíčkem - dejme pozor, aby nám vejce nesteklo na plech. |
4 | Pečeme 15 minut v troubě, předehřáté na 200°C. Po vyjmutí z trouby potřeme závitky ještě jednou vejcem a vrátíme na dalších 20 minut do trouby. |
Poznámka
Servírovat můžeme horké nebo studené s míchaným salátem.