Jednoduchý recept

Pečený mořský okoun s rajčaty, olivami a fenyklem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (15%)
ID receptu: 19514

Ingredience

750 g Brambory
1 ks Cibule
1 ks Fenykl sladký - hlíza
50 g Kapary
25 g Máslo čerstvé
800 g Okouník mořský
100 g Olivy zelené
1 špetka Pepř černý mletý
5 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
200 ml Víno bílé
200 ml Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 499 kcal
Kilojoule 2 086kJ
11% Sacharidy 39 g
18% Tuky 14 g
46% Sodík 922 mg
86% Bílkoviny 48 g

Pečený mořský okoun s rajčaty, olivami a fenyklem postup přípravy receptu:

1

Plech položíme na plotnu, necháme rozpustit máslo a zlehka osmažíme cibuli, přisypeme oloupané brambory nakrájené na kostičky a promícháme. Přidáme pokrájená rajčata, víno a polovinu plátků fenyklu. Necháme tekutinu zredukovat na polovinu a poté přidáme vývar, olivy a kapary, promícháme.

2

Navrch poskládáme zbylé plátky fenyklu, na ně položíme ryby, které přelijeme šťávou z plechu.

3

Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C 30 minut. Podáváme přelité výpekem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept