Jednoduchý recept

Steak z tuňáka s česnekem, olivovým olejem a chilli

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 9 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 4 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (15%)
ID receptu: 19517
Kategorie: Maso

Ingredience

1 stroužek Česnek
0,5 kávová lžička Chilli koření mleté
0,5 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Kapary
4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 polévková lžíce Oregano čerstvé
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 hrst Rukola
3 špetka Sůl
1 kg Tuňák obecný
2 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 395 kcal
Kilojoule 1 652kJ
1% Sacharidy 4 g
19% Tuky 14 g
14% Sodík 276 mg
107% Bílkoviny 60 g

Steak z tuňáka s česnekem, olivovým olejem a chilli postup přípravy receptu:

1

Olej s vodou našleháme v misce do zhoustnutí, zašleháme citronovou šťávu, sůl, přidáme nasekaný česnek, kapary, oregano a chilli. Steaky lehce potřeme marinádou a pečeme na rozpálené pánvi z obou stran po 2 minutách.

2

Rukolu rozdělíme na 4 talíře, položíme na ni steaky a zakápneme zbylou marinádou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept