Pečené okurky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené okurky
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Urbanová Urbanová |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 19518 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 dl | Mléko polotučné |
1 ks | Okurka salátová |
20 g | Olej olivový |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
8% Kalorie 151 kcal
Kilojoule 630kJ
3% Sacharidy 11 g
15% Tuky 11 g
6% Sodík 121 mg
6% Bílkoviny 3 g
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 5,0mg |
Draslík | 367,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Okurka salátová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené okurky postup přípravy receptu:
1 | Na větší kousky pokrájenou okurku posolíme, položíme na vymazaný plech, pokapeme olejem, zalijeme mlékem a pečeme do měkka. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Okurku před pečením můžeme potřít rozmačkaným česnekem.