Citronové krevety s česnekem a pepřem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 11 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Citronové krevety s česnekem a pepřem
Celkový čas: | 11 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | birka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (15%) |
ID receptu: | 19521 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
2 ks | Ciabatta |
1 ks | Citrony |
500 g | Krevety tygří - loupané |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
4 špetka | Pepř černý mletý |
5 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 131,3mg |
Draslík | 155,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 55,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Ciabatta, Citrony, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Citronové krevety s česnekem a pepřem postup přípravy receptu:
1 | Z citronu ostrouháme kůru a odložíme stranou. V rozehřáté panvi s olejem osmažíme nasekané chilli papričky, česnek, přidáme krevety a necháme 4 minuty smažit za občasného míchání. |
2 | Přidáme šťávu z půlky citronu, citronovou kůru, nasekanou petržel, promícháme, osolíme a pořádně opepříme. |
3 | Podáváme pokapané zbylou citronovou šťávou s opečenými plátky ciabatty. |
Poznámka
Servírujeme teplé.
Velmi dobré, možná více ostřejší :-)
skvělé