Jednoduchý recept

Dušené mušle se šafránem a bílým vínem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (15%)
ID receptu: 19522

Ingredience

4 ks Ciabatta
1 ks Cibule
1500 g Mušle slávky
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Petržel - nať
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
100 ml Víno bílé
1 špetka Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 696 kcal
Kilojoule 2 912kJ
16% Sacharidy 58 g
33% Tuky 25 g
80% Sodík 2 g
94% Bílkoviny 53 g

Dušené mušle se šafránem a bílým vínem postup přípravy receptu:

1

Mušle propláchneme pod studenou vodou; ty, co se nezavřou po poklepání nebo jsou rozbité, vyhodíme.

2

Ve velkém rozpáleném hrnci zlehka osmažíme cibulku, přidáme mušle, víno a promícháme, vaříme pod pokličkou 4 minuty.

3

Přidáme šlehačku, nasekanou petrželku a šafrán, osolíme, opepříme a povaříme ještě 2 minuty nezakryté.

4

Podáváme s ciabattou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept