Zapečený toastový chléb se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečený toastový chléb se zeleninou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 19524 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
12 krajíc | Chléb toastový |
1 ks | Cuketa |
50 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mozzarella |
3 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 ks | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 64,4mg |
Draslík | 297,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 59,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Chléb toastový, Cuketa, Mozzarella, Paprikové lusky čerstvé, Pažitka, Pepř bílý, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečený toastový chléb se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Očištěné papriky zbavíme semínek, rajčata spaříme, oloupeme, cukety omyjeme, vše nakrájíme na kostičky. |
2 | Oloupaný česnek nasekáme, spolu s nakrájenou zeleninou asi 4 minuty podusíme na rozehřátém másle, zeleninu necháme částečně vychladnout. |
3 | Mozzarellu rozkrájíme na kostky a přidáme k zelenině spolu s nasekanými bylinkami i kořením. Vše promícháme, osolíme, opepříme a směs rozdělíme na krajíčky toastového chleba. |
4 | Toasty zapékáme přibližně 5 minut v troubě, vyhřáté na 200 stupňů Celsia. |
Poznámka
Použijeme různě barevné papriky.