Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 19527
Kategorie: Maso

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
500 ml Hovězí vývar základní
50 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř cayenský
2 polévková lžíce Strouhanka
6 ks Ústřice

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 484 kcal
Kilojoule 2 024kJ
6% Sacharidy 22 g
37% Tuky 28 g
52% Sodík 1 g
62% Bílkoviny 35 g

Gratinované ústřice postup přípravy receptu:

1

Ústřice vydrhneme kartáčkem, otevřeme pomocí nože a maso opatrně vyjmeme. Vložíme do horkého, osoleného vývaru, těsně pod bodem varu krátce povaříme.

2

Vařené maso obalíme v jemně prosáté strouhance, vložíme zpět do lastur, přelijeme rozpuštěným máslem a citronovou šťávou. Mírně poprášíme cayenským pepřem.

3

Naplněné lastury zapékáme ve středně vyhřáté troubě přibližně 10 minut.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept