Gratinované ústřice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gratinované ústřice
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 19527 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
500 ml | Hovězí vývar základní |
50 g | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Pepř cayenský |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
6 ks | Ústřice |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 180,0mg |
Draslík | 686,4mg |
Vláknina | 634,4mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 43,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Hovězí vývar základní, Pepř cayenský, Strouhanka, Ústřice mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gratinované ústřice postup přípravy receptu:
1 | Ústřice vydrhneme kartáčkem, otevřeme pomocí nože a maso opatrně vyjmeme. Vložíme do horkého, osoleného vývaru, těsně pod bodem varu krátce povaříme. |
2 | Vařené maso obalíme v jemně prosáté strouhance, vložíme zpět do lastur, přelijeme rozpuštěným máslem a citronovou šťávou. Mírně poprášíme cayenským pepřem. |
3 | Naplněné lastury zapékáme ve středně vyhřáté troubě přibližně 10 minut. |
Poznámka
Servírujeme teplé.