Recept

Kuřecí prsa s parmezánem, rajčaty a mozzarellou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (15%)
ID receptu: 19534

Ingredience

1 ks Cibule
6 ks Kuřecí prsa
3 ks Lilek
2 polévková lžíce Mléko polotučné
100 g Mozzarella
4 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Oregano sušené
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
60 g Strouhanka
60 g Sýr Parmezán
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 429 kcal
Kilojoule 1 796kJ
5% Sacharidy 18 g
24% Tuky 18 g
44% Sodík 884 mg
96% Bílkoviny 54 g

Kuřecí prsa s parmezánem, rajčaty a mozzarellou postup přípravy receptu:

1

Do hrnce nalijeme 2 litry vody osolené lžičkou soli a vaříme v něm lilek podélně nakrájený na plátky 2 minuty, poté slijeme a necháme okapat. Rozpálíme gril a plátky lilku potřené zlehka lžící oleje na něm ogrilujeme 2 minuty z každé strany.

2

Vejce lehce našleháme s mlékem, obalíme v něm prsa a poté ve směsi strouhanky a parmezánu.

3

Smažíme na rozpálené pánvi s 2 lžícemi oleje 2 minuty z každé strany.

4

V hrnci na zbylém oleji zlehka osmažíme cibuli, přidáme rajčata, oregano, pepř a sůl. Vaříme 5 minut.

5

Směs přelijeme do zapékací misky a navrch položíme prsa, střídavě poklademe plátky lilku a mozzarelly a zasypeme zbylou strouhankou s parmezánem.

6

Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 35 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept